WELLENS & ARNOELD

WELLENS & ARNOELD

KOM TERUG

We reizen even terug in de tijd en houden halt in de jaren 70, wanneer Jan Wellens en Roland Arnould met de band Magenta de kiem leggen voor wat in Vlaanderen ‘Nederlandstalige kleinkunstpop’ wordt genoemd. Met het succesvolle gelijknamige album verwerft de groep een vaste plek in de Belpop geschiedenis.
Enkele decennia later zijn Jan en zoon Stefan een tijdlang de vaste begeleiders van Wannes Van De Velde totdat die samenwerking noodgedwongen stopt. Jan vervolgt zijn carrière als muziekdocent en gitarist. Stefan ontwikkelt zich verder als professioneel altviolist, componist en begeleider van diverse Belgische artiesten en bands.
In 2016 vinden vader en zoon elkaar terug in een nieuw muzikaal project waarvoor ze ook zanger-tekstschrijver Roland Arnould (spreek uit Arnoeld) contacteerden.
Covid gooit een tijd roet in het eten, maar in augustus 2023 lanceren ze onder de naam Wellens&Arnoeld de cd Kom Terug.

Inmiddels heeft ook dochter en zus, Karen Wellens, de groep vervoegd als toetseniste, bassiste en celliste. Samen belichamen ze een eigenzinnig Nederlandstalig muziekconcept dat ze op vrijdag 23 februari graag live aan u willen voorstellen. Musiczine noemt het ‘moderne eclectische jazzpop’ en vindt ‘Altijd Welkom’, ‘Mooier dan Ooit’ en ‘Ga Dan’ de meest representatieve songs. Voor hen mogen Wellens&Arnoeld ‘zeker terugkomen’, maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.

Het concert is het eerste live optreden van de groep. Het omvat de songs uit het album, verrijkt met instrumentale interventies en andere songs uit het repertorium.

Tickets €18 in voorverkoop en €20 aan de kassa

Datum

feb 23 2024
Expired!

Tijd

20:00 - 23:00

Kosten

€ 18

More Info

Tickets
Paulus huis

Locatie

Paulus huis
patijntjestraat 27, 9000 gent
Categorie
Paulushuis

Organisator

Paulushuis
Telefoon
0486035292
Email
secretariaat@paulushuis.be
Website
http://www.paulushuis.be
Tickets
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud